دین اورنیش در دهه 90 میلادی یک رژیم گیاهی ابداع نمود که، به کاهش خطر بیماری های قلبی کمک می نماید. او معتقد بود که استفاده نمودن از این رژیم گیاهی به همراه ورزش می تواند تاثیر بسیار زیادی در کاهش وزن نیز داشته باشد. به همین دلیل است که استفاده نمودن از رژیم اورنیش به افرادی که دچار بیماری های قلبی می باشند و می خواهند وزن کم کنند، توصیه می شود. این رژیم غذایی نوعی رژیم محدود کننده محسوب می شود که، پیروی نمودن از آن می تواند با کمی سختی همراه باشد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با رژیم اورنیش و نحوه کاهش وزن به کمک آن، به طور کامل آشنا کنیم.
رژیم اورنیش چیست و چگونه به کاهش وزن کمک می کند؟
رژیم اورنیش نوعی رژیم غذایی کم چربی است که در آن بیشتر از غلات، حبوبات، سبزیجات و میوه ها استفاده می شود. از دیگر مواد غذایی مورد استفاده در این رژیم می توان به سفیده تخم مرغ، سویا و لبنیات بدون چربی اشاره نمود. دین اورنیش معتقد است که با تغییر دادن عادات تغذیه ای می توان به کاهش وزن و همچنین پیشگیری از بیماری هایی مانند سرطان پروستات، دیابت، بیماری های مزمن و بیماری های قلبی و درمان آن ها کمک نمود. از طرفی او باور داشت که استفاده نمودن از این رژیم می تواند با فعال نمودن ژن های خوب به بهبود عملکرد سلول ها و حفظ سلامت آن ها نیز کمک نماید.
رژیم اورنیش چیست و چگونه به کاهش وزن کمک می کند؟
یکی از مشکلات رژیم های غذایی محدود کننده، نیاز به شمارش کالری های دریافتی در طول روز است. اما از آنجایی که در رژیم اورنیش نیازی به شمارش کالری نمی باشد، استفاده نمودن از این رژیم بسیار راحت تر از سایر رژیم های محدود کننده است. در این رژیم نمی توان از مواد غذایی مانند گوشت، مرغ و ماهی استفاده نمود. اما می توان مواد غذایی دیگری مانند آجیل ها، روغن های طبیعی، سبزیجات، دانه ها، غلات، حبوبات و میوه ها را جایگزین نمود. استفاده نمودن از لبنیات بدون چربی مانند شیر و پنیر نیز دو وعده در روز مجاز می باشد. همچنین مصرف سفیده تخم مرغ نیز در وعده های غذایی امکان پذیر است. همچنین می توانید حداکثر سه وعده در روز از آجیل ها و دانه ها استفاده نمایید. در نظر داشته باشید که هر وعده آجیل و دانه ها باید حدود 3 گرم چربی داشته باشد. همچنین در کنار رعایت محدودیت های تغذیه ای باید حداقل روزی 30 دقیقه ورزش داشته باشید.
رژیم اورنیش چیست و چگونه به کاهش وزن کمک می کند؟
نکته: البته این رژیم علاوه بر مزایا دارای معایبی نیز می باشد. به طور مثال متخصصان تغذیه توصیه می نمایند که برای تثبیت سلامتی بدن نیاز است تا هر فرد به صورت روزانه 20 تا 35 درصد از کالری مورد نیاز بدن را از طریق چربی های سالم دریافت نماید. در صورتی که در این رژیم غذایی هر فرد به صورت روزانه تنها 10 درصد از کالری بدن خود را توسط چربی دریافت می نماید. از طرفی به دلیل عدم استفاده از پروتئین های حیوانی مقدار زینک، کلسیم و ویتامین های گروه ب بسیار کاهش خواهد یافت. که در نهایت منجر به کاهش سیستم ایمنی بدن می گردد. البته با استفاده نمودن از مولتی ویتامین ها می توانید این کمبود مواد مغذی را به میزان قابل توجهی جبران نمایید.